red-wine-on-autumn-table-setting(1)

Чаша вино има исто дејство како еден час вежбање

Научници од Универзитетот во Канада открија дека ресвератролот, состојка која се наоѓа во црното вино, има исто дејство на нашиот организам, како еден час вежбање.