PicMonkey Collage

Венеција инспирација за новите часовници на „Piaget“

Швајцарскиот бренд на часовници „Piaget“, бараше нова инспирација за својата колекција „Mythical Journey“, на романтичните улици на Венеција.

christmas_graz

Идеални градови за празнични викенд-патувања

Колку и да ни изгледа дека празниците се далеку, сега е вистинско време за планирање на куси викенд-патувања.

195_libreria-acqua-alta-copertina

Венециската „Либериа Аква Алта“ – најубавата библиотека во светот

Една од најоригиналните книжарници на светот и место кое стана задолжителна станица за туристите, но и за локалното население е „Либериа Аква Алта“, која се наоѓа во близина на плоштадот Continue reading

original-7698-1423854672-35

Фото на денот: Прошетка низ Венеција

Венеција – прекрасна и единствена, недостижен оригинал за градовите ширум светот кои потсетуваат на неа, но, само со гордост се споредуваат. Continue reading