jajca so vosok

Подготовки за Велигден: Бојадисување јајца со восок

Иако оваа техника е толку многу стара, што е речиси и заборавена, сепак, ефектот од бојадисување на јајцата со восок е вистинско ремек-дело.

U-Linkolnu-Nebraska-vreme-je-da-se-jaja-sakriju-660x436

Како се слави Велигден низ светот?

На сите ви е познато како се слави Велигден кај нас, без разлика дали сте верници или само уживате во празничната атмосфера кога семејството ќе се собере на трпезата.