body-painting-uv-light-bodyscapes-john-poppleton-coverimage

Уметност на тело која ги осветлува ноќите

Џон Поплтон е уметник кој отсекогаш бил фасциниран од темнината и убавината на човечкото тело, од светот околу него и можноста да се соедини сето ова преку уметноста.

blue-streets-of-chefchaouen-morocco-2

Бескрајно синило во мароканскиот град Чевчаен

Чевчаен е мал град кој се протега во северниот дел на Мароко, со богата историја, прекрасна природа и неверојатна архитектура, по која е и всушност најпознат.

students-invent-condom-changes-color-sti-std-steye-teen-tech-1

Кондоми ја менуваат бојата при сексуално преносливи инфекции

Фактот дека некој се сетил да креира презервативи кои можат да откријат сексуално преносливи болести е импресивен сам по себе, меѓутоа, фактот дека станува збор за 13 и 14 годишни Continue reading

stone-art-mandala-elspeth-mclean-canada-13-605x605

Стотици точки ги трансформираат обичните камења во парче уметност

Елспет МекЛин е австралиска уметница која живее во Канада, и со минимални материјали создава неверојатна уметност.