24-Insanely-Beautiful-Wall-Bookshelves-For-Enthusiast-Readers

24 прекрасни ѕидни библиотеки за најстрастните читатели

Во оваа ера на технологијата во која пристапот до информаци е неверојатно брз, книгите стануваат реткост во рацете на младите.

1180590334526126f078e9d151234558_v4-big

Ова се најубавите библиотеки во светот

Многу векови пред да бидат направени комјутерите, човештвото се потпирало на единствените чувари на знаењето – библиотеките.

2014-07-12-hay-on-wye1

Хеј Он Вај, град со 1900 жители и повеќе од 20 библиотеки

Да се живее во град со помалку од 2000 жители, и да се има една главна библиотека е сосема разумно и прифатливо.