anagrama-conarte-library-interiors-monterrey-mexico-designboom-01-818x512

Геометриска библиотека во срцето на Мексико

Необичната читална се наоѓа во Мексико, а нејзина невообичаеност е геометрискиот облик на просторот исполнет со полици за книги и скалести седишта.

the-klementinum-national-library-czech-republic-6-1000x500

Најубавата библиотека на светот

Прекрасната библиотека во барок стил чиј ентериер можете да го погледнете во нашата галерија се наоѓа во Прага и се вика Клементинум.

beach_library (1)

Бесплатна библиотека на плажа во Дојран

Вљубениците во пишаниот збор од 15-ти јули ќе можат бесплатно да читаат додека се на градската плажа во Дојран и на располагање ќе им бидат голем број книжевни наслови.

195_libreria-acqua-alta-copertina

Венециската „Либериа Аква Алта“ – најубавата библиотека во светот

Една од најоригиналните книжарници на светот и место кое стана задолжителна станица за туристите, но и за локалното население е „Либериа Аква Алта“, која се наоѓа во близина на плоштадот Continue reading