p0306tf7

Дали најновата изложба на скулптури на Бенкси го опфаќа и Скопје?

Вчера во Англија беше отворена необична изложба на скулптури, која беше тајно израдена од светски познатиот уличен уметник Бенкси.

PvfrFVZ

22 познати дела на Бенкси кои мора да ги погледнете

Култен херој, еден од најславните уметници на својата генерација, некои ги сметаат неговите дела за вандализам, а други пак за генијални  – добредојдовте во светот на Бенкси.

banksy2-1000x500

Видео: Бенкси ја посети Газа

Графити мајсторот Бенкси ја посети Газа за да сними мини-документарец за животот во оваа област која е измачена од воените конфликти со Израел.