Brugge

10 места заради кои вреди да се посети Бенелукс

Овие три соседни земји со децении наназад претставуваат успешна политичка и економска унија. Иако сите се културно различни, сепак, државите на Бенелукс се подеднакво прекрасни и вредни за посета.

29

Фото на денот: Џиновска дрвена штипка

Оваа фантастична дрвена скулптура беше поставена во 2010 година во Белгија, а дизајнирана од турскиот уметник Мехмет Али Ујсал. Continue reading