white-giraffe-leucism-albino-rare-animals-omo-tanzania-12

Бела жирафа во Танзанија плени со својата необичност

Оваа прекрасна жирафа не е продукт на фотошоп алатките. Станува збор за Омо, 15-месечната убавица која страда од леуцизам – состојба во која делумно се губи пигментацијата, па кожата изгледа Continue reading

????????????????????????????????????

Неверојатната бела пустина во Египет

Сахара ел Бејда позната и како  белата пустина e огромен предел исполнет со најразлични формации од калциум, кои изгледаат како големи природни скулптури.

Thouse-4-900x601

Минималистичка грчка куќа нуди незаборавен поглед кон Кефалонија

Бриселскиот архитект, Оливер Двек, изгради необична бела куќа во планините на егзотичниот грчки остров Кефалонија.