syria12

Зошто Сиријците бегаат од својата татковина?

Масовната имигрантска криза успеа да ја погоди цела Европа, а Македонија беше една од првите земји чии жители имаа прилика да посведочат за напливот на бегалци.

A-Look-At-The-Items-Refugees-Packed-As-They-Fled-To-Safety

Што носат бегалците со себе во новиот живот

Ако одеднаш се најдете во вкрстен оган во насилна воена зона и мора избегате за да си го спасите животот, кои предмети ќе ги спакувате со вас?