2-15-660x300

Шведска – земја од соништата

Древното Кралство Шведска е една од најпознатите високо развиени земји и со години котира меѓу првите позиции во светот по квалитетот и стандардот на живеење. Во оваа средина и природата Continue reading

??????????????????????????????????????????????????????????????????????

Кападокија – мистична глинена бајка

Прекрасната глинена долина сместена во срцето на Мала Азија, Кападокија, некогаш претставувала дом на повеќе активни вулкани.

c90c6a8a015ee267b0948a98cf95d2cb (1)

Фото на денот: Германско бајковито гратче

Оваа прекрасна фотографија е снимена во Саарбург, мал град во Рајнската област во Германија. Нејзин автор е Јоханес Нолмејер. Continue reading