barbi_1000x0

Барби доби три нови облици на тела

Американската компанија за играчки Мател, најави дека ќе започне да ги продава фамозните Барбики со „засилување“ од три нови облици на тела.

faces-barbie-evolution-1959-2015-2

Барби од 1959 година до денес

Од појавувањето на иконската Барби кукла во 1959 година па се до денес, идеалите за убавина драстично се менуваа. Со самото тоа и изгледот на познатата Барбика претрпе одредени промени.

3-dina-goldstein-breakfast-1000x500

Кен и Барби: Драма во домот на најпопуларните кукли

Идеалните американски брачен пар, отелотворен во детскиот свет како светот на Барби и Кен често е предмет на уметнички и социолошки студии кои настојуваат да покажат колку е погрешен и Continue reading