pool-swimming-summer-mexico_91605_990x742

Фото на денот: Уживање на сонцето

Сликано со филмска камера, фотографот Томас Шер успешно го доловил моментот во кој гостите во еден хотел во Акапулко, Мексико, се разладуваат уживајќи во базенот. Continue reading

hanging-glass-pool-sky-embassy-gardens-ballymore- (3)

Небесен базен ви овозможува да лебдите 35 метри над Лондон

Зборот луксузно допрва ќе ги помести границите на своето значење, откако беше прикажан амбициозниот план за изградба на „лебдечки“ базен во Лондон, кој е предвидено да се наоѓа во просторот Continue reading

Out-Of-Office-1__880

Кул фотографии во базен со 1000 гуми за пливање кои го враќаат медитеранскиот гламур од 60-тите

Инспириран од медитеранскиот гламур од 1960-тите години, фотографот Греј Малин ја создаде оваа интересна серија фотографии на бреговите на Шпанија.

2893674000000578-0-image-m-22_1431421042501

Овој скриен базен е една од најдобро чуваните тајни во Исланд

Постои капење во базен, и постои уживање во водите сместени меѓу едно од најживописните места во Исланд.

Colorful-Sculptural-Confetti-Swimming-Pool-at-The-Grecotel-Caramel-Boutique-Resort

Прекрасниот шарен базен во Крит

Обновени од реномираната компанија „Linea Light Illumination Company“ елегантниот таканаречен Конфети базен со скулптури на „Grecotel Caramel Boutique Resort“ е оаза на естетските вредности низ разни бои и облици дефинирани Continue reading