alice-wonderland-classical-animation-kathryn-beaumont-19

Како изгледала Алиса од земјата на чудата во реалноста

Малкумина знаат дека Кејтлин Бимонт, актерката која го позајми својот глас за улогите на Алиса во „Алиса во земјата на чудата“ и Венди во „Петар Пан“, всушност беше и модел Continue reading

short-animation-soul-death-coda-and-maps-and-plans-ireland-fb__700

Кога изгубената душа се среќава со смртта

Ова прекрасно видео на нежен начин ја опишува човечката душа, која во желба за живот преговара во нејзините последни мигови со смртта.

506406449_640

Прекрасен анимиран филм кој го објаснува значењето на љубовта

Подарок е приказна за сосема секојдневен пар. Tој и поклонува мало парче од себе, a девојката неможе да се раздели од подарокот, дури ни тогаш кога работите почнуваат да се менуваат.

PicMonkey Collage

Прекрасен краток анимиран филм за животот, љубовта и спомените

Француската илустраторка, Хелена Леро, направи прекрасна анимација едноставно наречена „Floating in My Mind“.

feast_a

„Feast“ – краткиот анимиран филм кој годинава го освои Оскарот

„Feast“ е насловот на краткиот анимиран филм кој ги освои срцата на публиката на годинашното издание на Оскарите.