Студентски дом во кој би сакале да живеете

K103-10_800

Полскиот архитект Адам Виерцињски успеа да претвори стан стар од 1929 година, во супер модерен студентски простор доволен за четворица студенти. Со базични но практични елементи, свежи бои и минималистички дизајн, овој мал апартман претставува пример за тоа како нешто навидум неупотребливо може да се трансформира во бајковит простор. Студентите имаат посебни спални соби, и заедничка кујна, бања и тоалет. Сето тоа е компактно распределено во само 83 метри квадратни. Станот се наоѓа во центарот на Познан, полскиот град познат по големиот број на универзитети и студенти кои доаѓаат да студираат тука од разни страни на светот.

K103-1_800 K103-2_800 K103-4_800 K103-5_800 K103-6_800 K103-7_800 K103-8_800 K103-10_800 K103-11_800 K103-13_800 K103-14_800 K103-15_800 K103-16_800 k103-axo_800 K103-before-after_800

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *