Стотици точки ги трансформираат обичните камења во парче уметност

stone-art-mandala-elspeth-mclean-canada-13-605x605

Елспет МекЛин е австралиска уметница која живее во Канада, и со минимални материјали создава неверојатна уметност. Имено, прошетките на плажа за ги користи за да собере мазни и сплескани океански камења, кои подоцна го користи како површина над која слика неверојатни дела. Со едноставна техника составена од поситни и покрупни точки, и бои кои совршено се преточуваат една во друга, МекЛин создава совршени симетрични уметнички дела. Погледнете дел од нејзините изработки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *