Сте го виделе ли овој накит креиран од архитектите во 1980-та?

Untitled-1

Се започнало во 1980-та година, кога италијанскиот дизајнер Клето Мунари ги соединил тогаш најпознатите светски архитекти во една заедничка мисија. Да создадат уникатна колекција на накит, едноставно насловена „PoMo“. Резултатите биле документирани во речиси заборавената книга на Барбара Радис, насловена „Накит од архитектите“, а во неа биле вклучени и интервјуа со самите кратори. Во оваа статија ви прикажуваме само дел од овој фасцинантен проект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *