Стаклениот мост во Кина се распука под стапалата на посетителите на висина од 1080 метри

0197b242cc35d89e408a71ad8ce5d472

Стаклената патека која се наоѓа на 1080 метри височина и овозможува панорамска прошетка низ планината Хунтаи, во понеделникот се скрши под стапалата на посетителите. Имено, еден од нив испуштил челична чаша од рацете, при што од силниот удар се распукало стаклото. За среќа, никој не бил повреден, и покрај паниката која настанала кај присутните кои започнале турканица со цел побрзо да се одалечат од критичната зона. Неколкуслојното стакло чија дебелина изнесува 2.7 центиметри, може да издржи и до 800 метри тежина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *