Спектакуларни скапоцени камења кои наликуваат на прекрасни пејзажи

agate_easy_door

Овие прекрасни примероци на ахат се познати и како „пејзажен ахат“, а самите фотографии ќе ви покажат и зошто. Овие неверојатни камења личат на убави пејзажи и може да се најдат во природата. Се чини неверојатно, но овие скапоцени камења не се добиени како резултат на обработка туку едноставно се пронајдени на овој начин.
Ахатот е кристализирана форма на силициум диоксид, составен главно од халкидон, еден вид на кварц кој е составен од многу фини сраснувања на кварц и моганит. Повеќето вакви камења може да се најдат околу вулканските области.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *