Спектакуларни лустери кои расцутуваат

Shylight-Rijks-8

Постојат бројни видови на цвеќиња кои расцутуваат и повторно се затвораат како резултат на сончевата енергија.

Овој магичен процес, преставувал главна инспирација за „Studio DRIFT“ да го направи концептот за „Shylight“, кинетичката светслосна структура која „расцветува“ драматично за време на 9-метарското паѓање.

Целиот механизам на овој лустер асоцира на моќта на природата, а во неговата уникатност во моментов можат да уживаат единствено посетителите на музејот Ријкс во Амстердам, Холандија.

Ефектот е фасцинантен.

Подгледнете и во видеото подолу:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *