Совршена комбинација: цветни лижавчиња

PicMonkey-1000x500

Однадвор е класично лижавче, а во него има вистински цвет. Вистина е дека цветот минал низ некакви припреми пред да се најде во лижавчето, но секако е вистински – па едноставно ви доаѓа да го зачувате лижавчето како украс, а не веднаш да го изедете.

Авторка на овие слатки е Џенет од „Best Sugar Bakers Bakery“. Со нејзините производи детално може да се запознаете на Etsy, а ние за вас ги издвоивме само фотографиите кои не воодушевија.

Како што истакнува авторката, таа самата ги одгледува растенијата во затворена просторија, за да спречи несакани последици, како токсини или мушички во лижавчињата. Има разни вкусови меѓу кои и шеќерна волна, чизкејк и лимета. Вистина е дека самите цветови не влијаат на вкусот, но зарем е потребна друга причина освен совршениот дизајн кој им е примамлив дури и на оние кои упорно тврдат дека лижавчињата се само за деца!

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-5-660x508

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-9-660x724

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-14-660x495

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-11-660x495

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-24-660x628

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-15-660x598

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-28-660x495

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-25-660x495

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-21-660x495

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-29-660x495

flower-lollipops-food-art-sugar-bakers-janet-best-26-660x495

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *