Со скутер на вода низ дивината на Норвешка

535908280_640

На 18 септември 2015 година, Норвежанецот Мортен Блиен го урна светскиот рекорд за возење на скутер на вода во далечина. Имено, претходниот рекорд изнесуваше 180 километри, а беше поставен од европскиот првак Анти Холмберг. Иако целта на Мортен била да помине 240 километри, сепак, скутерот од брендот Polaris RMK 800 неочекувано застанал сред реката Тана, оставајќи го Блиен да се задоволи со 212 километри извозени за четири часа. Видеото подолу ви нуди краток приказ на неговата авантура низ норвешката природа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *