Што се можете да направите со кутиите за чевли?

PicMonkey Collage

Кога купувате нови чевли или пак се ослободувате од старите и износени, никако не ја фрлајте кутијата. Ова е мошне корисен реквизит за домаќинството, чија намена може да се трансформира во целост. Ви прикажуваме 10 идеи за тоа како да ги рециклирате овие кутии.

1. Кутија за поклони

a048f44a0219aea3798485a9fd56ac92

2. Кутија за на работната маса – во неа ќе ги сместите сите тефтери, документи и белешки.

0b26338f11eae57b5645a3e82bed40c6

3. Кутија во која ќе ги сместите сите ситници за домаќинството или предмети за хигиена.

61192421

4. Капакот на кутијата како слика – залепете постер или фотографија на него.

d1576a48d21be749e9990b2eaa4b174f

5. Кутија како вазна – обоете ја или обвиете ја кутијата со украсна хартија, и во неа сместете вазна со цвеќе.

86831ed512c1e2371b371c10496d4360

6. Кутија за накит

804b84d8c4cc245ade431e93e114ad38

7. Како масичка – соединете две поголеми кутии за чевли, украсете ги, и на неа наредете книги.

61192423

8. Кутија за долна облека

3bad24280b5630def3cda18375bcb5cf

9. Поклопецот на кутијата како држач за вашите обетки.

f85f0bce02d5bd7fd3ccc50cd5e593dd

10. Кутија како полица – украсете ја и закачете ја на ѕидот, и во неа сместете ги сите лакови за нокти, мали кутивчиња парфеми и слични предмети за убавина.

804a967457360ac3f8ee9b7c210c7d14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *