Што ако Тим Бартон ги режираше класиците на Дизни?

PicMonkey-C-1000x500

Андреј Тарусов е уметник кој повремено се занимава со анимација, па долгометражните цртани филмови на Дизни не му се туѓи. Она што тој сакаше да го покаже со оваа серија илустрации е дека класичните јунаци се подготвени за мали измени, односно, да станат јунаци во филмовите на Тим Бартон.

Сите ваши омилени и популарни цртани филмови минаа низ трансформации и станаа малку пострашни, но токму колку што е потребно за во потполност да одговараат на естетиката на творецот на одличните филмови – „The Nightmare Before Christmas“ и „Corpse Bride“.

bambi-660x880

disney-classics-tim-burton-style-snow-white-660x880

dumbo-660x880

disney-classics-tim-burton-style-101-dalmatians-660x880

the-little-mermaid-660x880

pinocchio-660x880

the-lion-king-660x880

aladdin-660x880

the-beauty-and-the-beast-660x880

sleeping-beauty-660x880

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *