Села кои ќе ве поттикнат да заборавите на градскиот живот

11467
Ви претставуваме избор од 20 фотографии, на кои се запечатени села од различни места на планетата. Гледајќи ги, сфаќате зошто поетите секогаш ги инспирира селскиот крај – таму полесно се дише, мисли и дејствува.

Алберобело, Италија

1(1749)

Езе, Франција

2(1858)

Заансе Сханс, Холандија

3(1725)

Бибури, Велика Британија

4(1548)

Сиракава-го, Јапонија

5(1316)

Колмар, Франција

6(1145)

Портофино, Италија

7(995)

Филцмос, Австрија

8(831)

Кастелфолит-де-ла-Рока, Шпанија

9(744)

Квивик, Фарски Острови

10(631)

Венген, Швајцарија

11(467)

Рејне, Норвешка

12(392)

Рокамадур, Франција

13(290)

Маска, Шпанија

14(243)

Кајзерштул, Германија

15(224)

Занстад, Холандија

16(162)

Горна Сванетија, Грузија

17(142)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *