Сатирични илустрации од полицајци ширум светот

usa-polis__880

Илустрациите на Гундуз Агајев прикажуваат полицајци во земјите каде што се злоупотребуваат човековите права како што се Русија, Велика Британија, Кина, Турција, Иран, Судан, Саудиска Арабија, Индија.

Повеќето илустрации се саркастични и критички, додека некои од нив визуализираат „добри полициски“ карактери.

 

Иран

Австралија

Холандија

Русија

Лондон

Кина

Индија

Турција

Азербејџан

Северна Кореја

Бразил

САД

Судан

Шведска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *