Ручек со жирафи во хотел во Кенија

cover17-1000x500 (1)

На љубителите на животни со сигурност не би им пречело да уживаат во својот оброк во присуство на животни. Всушност, баш ваква услуга нуди хотелот „Giraffe Manor“ во Кенија во кој гостите го делат овој простор со крдо жирафи.

Имотот се наоѓа на 10 километри од Најроби. Големата куќа која денес е хотел била изградена во 1932 година. Жирафите можат сосема слободно да се движат низ имотот. Наутро и навечер се движат близу до хотелот, а понекогаш и ги провлекуваат своите долги вратови низ прозорите за да добијат храна од гостите.

Погледнете како изгледа ова фантастично место:

2230-660x443

2250-1-660x440

2250-2-660x440

2250-3-660x440

2250-4-660x440

2250-5-660x440

2250-6-660x440

2250-7-660x440

2250-8-660x440

2250-9-660x440

2250-11-660x440

2250-660x440

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *