Раце создадени за уметност

artist-working-what-my-hands-doing-ponypork-1

Уметникот од Џакарта, Индонезија, кој на Инстаграм можете да го пронајдете под името „Ponypork“, секојдневно ја објавува уметноста која ја создаваат неговите раце. Станува збор за интересен проект наречен #whatmyhandsdoing, на кој се приклучија и други артисти ширум светот. Во галеријата подолу, можете да забележите две раце, кои самите по себе претставуваат уметнички дела доколку се земат импресивните тетоважи предвид, кои на разни начини мешајќи се со разни колоритни позадини создаваат уметност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *