Прошетајте низ најстарата јапонска градина во САД

japanese-tea-garden-san-francisco-simon-tong

Лоцирана во познатиот Голден Гејт парк во Сан Франциско, Јапонската градина изградена во 1894 година, претставува најстарата јапонска градина во Соединетите Американски Држави. Богата со зеленило, тесни патеки, мостови, скулптури и пагоди, пробитната замисла на паркот во 1894 година била само мал дел од Саемот на светот, која подоцна се развила во нешто прекрасно. Со оглед на тоа што дрвјата светаат во периодот на март и април, овие месеци се најидеални за посета, па ако се наоѓате некогаш во Сан Франциско, имајте предвид дека паркот е слободен за сите авантуристи и љубители на природата. Погледнете како изгледа неговата внатрешност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *