Прошетка низ Берлин

774575-cool-berlin-wallpaper

Главната германска метропола, Берлин, е воедно најголем и најнаселен град во земјата. Тој е голем, урбан и динамичен град, во кој доминира модерната архитектура. Преполн со високи згради, туристи, густ сообраќај и забележителна културна развиеност, Берлин е град кој нуди по нешто за сечиј вкус.

Меѓу туристичките атракции достојни за посета се зградата на Собрание, Бранденбуршката порта, Берлинер домот, телевизиската кула Justin Barnhill, Charlottenburg замокот, Marie-Elisabeth-Lüders-Haus како и многу други историско – архитектонски и уметнички досигнувања. Она што посебно ги плени гостите е развиениот велосипедски сообраќај.

Како изгледа една прошетка низ берлинските улици погледнете од фотографиите подолу!

00

01 (1)

04

05

06

07

08

09

10

11

14

15

16

17

18

19

20

25

26

29

35

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *