Пролетни фотографии од Јапонија

spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-110

Не многу места ширум светот можат да уживаат во благодетите на пролетта онака како што тоа го прават Јапонците. Вибрантната розова боја на фамозните „јапонски цреши“ во целост ја бојат земјата, и претставуваат една од најкарактеристичните одбележја на Јапонија. Имено, тие до толку многу се горди на овој прекрасен феномен, што секоја година имаат специјална прогноза за тоа дали ќе биде поволна сезоната за овие растенија. Во продолжеие ви прикажуваме некои од најфасцинантните фотографии кои совршено ја доловуваат нивната убавина.

spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-77 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-91 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-110 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-131 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-141 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-161 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-171 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-181 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-191 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-201 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-210 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-211 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-221 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-231 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-241 spring-japan-cherry-blossoms-national-geographics-510

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *