Прекрасни женски марами инспирирани од Казахстан

roza-khamitova

Талентираната австралиска дизајнерка Роза Камитова претстави колекција со исклучителен дизајн на шалови и марами што се носат преку рамо.

Инспирација за дизајнот, како што наведува пронашла во природата на Казахстан – цвеќињата, пеперутките, птиците…

Дизајнерката Камитова е родена во Казахстан, но живее во Мелбурн. Факултет за дизајн завршила во Њујорк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *