Прекрасен документарен филм за Шар-Планина

15319080915_9de04d76ba_b

Восхитувајќи се на далечните природни места ширум светот, често забораваме на работите кои ги имаме блиску до нас, а кои пленат со својата неверојатна убавина. Една од нив е и прекрасната Шар-Планина, која се карактеризира со многу високи врвови, езера и пространи ливади.

„Она што е за Грците Олимп, за Хрватите Велебит, за Словенците Триглав, тоа е за Македонците Шар-Планина“, ја започнува својата приказна професорот Ферид Мухиќ.

Погледнете го овој прекрасен документарен филм кој пред неколку денови беше прикажан на Ал Џезира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *