Прекрасен анимиран филм кој го објаснува значењето на љубовта

506406449_640

Подарок е приказна за сосема секојдневен пар. Tој и поклонува мало парче од себе, a девојката неможе да се раздели од подарокот, дури ни тогаш кога работите почнуваат да се менуваат.

Овој краток филм на еден сосема обичен начин ни го објаснува значењето на љубовта, почетоците на нашето заљубување, и не учи дека е многу важно кога ние подаруваме дел од себе, и некој друг треба да ни подари и нам дел од себе за да може љубовта вистински да трае.

Подарок е краток филм продуциран од Сесилија Баерсвил и режија на Хулио Пот, прикажан на повеќе од 100 интернационални фестивали меѓу кои и на фестивали во Бразил, Јужна Кореа, Мексико и Аргентина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *