Магична уметничка инсталација: Поле од светилки

surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-13

Брус Мунро е британски уметник најмногу познат по своите големи и масивни светлосни инсталации. Заради неговиот последен проект кој е дело од серијата наречена „Поле од светилки“, уметникот како „свое платно“ ја одбра дивината во Австралија. Имено, на едно поле во близина на областа Улуру, тој постави повеќе од 50.000 сијалици во облик на стебла, кои опфаќаат површина еднаква на четири фудбалски терени.

surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-1 surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-2 surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-3

А еве и некои од неговите претходни инсталации поставени на разни локации ширум светот.

surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-4 surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-5 surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-6 surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-7 surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-13 surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-15 surreal-light-installations-field-of-light-bruce-munro-uluru-australia-16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *