Плетење на повисок левел

PicMonkey Collage

Плетењето е една од најстарите техники за креирање на облека, килими и разни други декорации. Може да се реализира рачно или машински.

Постојат неколку вида и методи на рачно плетење. Различни типа на конци и игли можат да се искористат за да се добие изобилие на плетени материјали. Овие алатки му даваат на крајниот резултат различна боја, плетка, тежина и целокупност.

Бабините џемпери, миленца, гоблени и ситни домашни декорации, се нешто што сме навикнати да го гледаме на овие простори, меѓутоа, плетењето е вештина која од ден во ден зазема се поголем и покреативен пристап.

149775_384043274969069_1289706543_n 156233_468675649839164_773556710_n 156691_483123845061011_787492208_n 182368_422333221140074_1073784377_n 182545_494023027304426_1177278435_n 255785_569946053045456_2065136718_n 293772_440868352619894_152692010_n 382417_448003705239692_1928060988_n 394687_451618581544871_1460577543_n 398784_384040361636027_57327968_n 404030_372595416113855_1898433329_n 417904_574921445881250_1498932303_n 523344_390231521016911_1643756274_n 524392_451611068212289_734174828_n 526643_372595549447175_1760216040_n 528901_375016132538450_97803674_n 545870_402359176470812_717922423_n 546391_390231541016909_1359176878_n 549031_374302822609781_1595231852_n 555961_374302875943109_1042845064_n 556268_375016299205100_865240304_n 557126_375016912538372_1401687242_n 564172_372595489447181_1339384560_n 564205_384043714969025_137971757_n 580855_381895505183846_1921449867_n 581491_381895395183857_280472628_n 582430_621534937886567_1805889101_n 603730_451212131585516_869612182_n 734172_575041872535874_1635813619_n 960227_577923542247707_1029291741_n 10322700_758792194160840_1506398756201995380_n 10349012_769489303091129_3714369437512715300_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *