Видео: Фотошоп слави 25 години

photoshop-promo.0.0-1000x500

На 19 февруари Фотошоп наполни 25 години. На почетокот, првенствено наменет за компјутерска обработка на фотографии, со распространувањето на интернетот како што многу добронамерни пронајдоци паднаа во рацете на “лошите момци”, Фотошоп почна да се експлоатира за цели кои засекогаш го променија светот. Фото манипулацијата станаа наше секојдневие, и како лага се повторува доволно долго.

За 25 години Фотошоп стана стандард во индустријата, во прво време само кај професионалните фотографи, а подоцна и кај обичните корисници. Широката употреба, исто така, се гледа во фактот дека е генеричко име за сите слични графички програми.

Наместо торта од Adobe подготвија кратко видео кое ја прикажува моќта на Фотошоп и колку оваа програма се развила во овие две и пол децении.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *