Ова е момчето кое беше напуштено бидејќи мислеа дека е вештер

PicMonkey Collage

Хоуп е името на малото момче од Нигерија, кое на двегодишна возраст беше избркано од својот дом, бидејќи неговите родители сметале дека е вештер. После осум месеци талкање низ улиците, на 31 јануари, Хоуп беше спасен од данската хуманитарка Ања Рингрен Ловен, која започнала да се грижи за неговата нарушена здраствена состојба.

Повеќе од осум седмици биле потребни за неговото тело повторно да започне да изгледа нормално. Како што ќе можете да забележите од галеријата подолу, Хоуп денеска живее заедно со уште 35 други момчиња и девојчиња, кои се блиски како родени браќа и сестри.

nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-38 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-71 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-81 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-110 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-111 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-121 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-131 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-251 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-271 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-291 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-331 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-351

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *