Откако и бил откриен рак, ги посетила 7-те светски чуда во 13 дена

PicMonkey Collage

12 земји, 15 летови, 28.211 милји пропатувани, 5 хотелски ноќевања, 7 светски чуда во само 13 денови. Се започало кога Меган Суливан паднала од 15-метарска височина искачувајќи се на Јосемити, била удрена од автомобил, и дијагностицирана со рак на кожата во помалку еден месец. Размислувајќи затоа како го минува нејзиниот живот, и не сакајќи да ги зема деновите кои минуваат здраво за готово, решила да се впушти во една неверојатна авантура. Имено, таа во помалку од две недели ги посетила 7-те нови светски чуда. Еве како изледално нејзиното патување:

Ден 1: Чичен Ица

Ден 2: Мачу Пикчу

Ден 4: Христос Спасителот

Ден 6: Колосеум

Ден 8: Петра

Ден 11: Таџ Махал

Ден 12: Кинески ѕид

7-те светски чуда во три дена:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *