Осум бизарни изуми кои немаат никаква логика

PicMonkey Collage

Секојдневно сме сведоци на разни изуми од чија практичност и генијалност остануваме вџашени. Но, на сметка на овие креативни примероци кои можат и во целост да ни го променат и олеснат животот, постои и друга страна на приказната, чисто колку да се одржува баланс.

Имено, меѓу низата од изуми кои се издвоиле како одлични, постои море од бескорисни пронајдоци кои немаат никакво логично ојаснување за своето постоење.

Листата подолу е составена од осум вакви примероци, иако нивната бројка е многу, многу поголема.

8. Лепенки кои го сокриваат задикот на миленичињата

 

7. Ладач на нудли и разни тестенини

 

6. Алатка за правење снежни топки

 

5. Чадор за цело тело

 

4. Ротирачки корнет за сладолед

 

3. Диетална вода

 

2. Чинија со држачи за лажица

 

1.  Премотувач за DVD дискови

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *