Од Сибир до Австралија: Пеш поминала два континента

Sarah-Marquis-3

Што може една жена да ја натера да пешачи илјада денови? Сара Маркиз помина повеќе од два континента, шест земји и за тоа време смени осум пара чизми.

На Сара Маркиз и биле потребни три години, три илјада филџани чај, а на нејзините патувања била сама.

„Тоа беше мојот сон“, открива Сара за Си-Ен-Ен. „Едноставно тоа беше одговорот на повикот кој го добив во себе и сакав подлабоко да ја разберам убавината на природата“, додава таа.

Сара Маркиз (43), родена во мало село во северна Швајцарија, истакна дека во детството била многу љубопитна и поголемиот дел од детството го поминувала во „дивите“ предели на швајцарските села, качувајќи се на дрва и гледајќи ги птиците.

За Си-Ен-Ен таа раскажала дека на осум години избегала од дома со нејзиното куче, а ноќта ја минале во пештера.

Додека растела за неа авантурите станувале се повеличенствени и поубави.

Таа поминала 10 илјади киломери и ги посетила Нов Зеланд, САД и Австралија. На нејзиниот тригодишен пат исто така претстојувала во Сибир, во пустината Гоби, Кина и Тајланд.

Патувањто го завршила со фотографија под дрво во пустина.

28marquis2-master675-v2

Sarah-expedition

SarahMarquis_20yearsAustralie_021

Australia - Northen territory - day 837 : I was anxious that day, i follow the eage of a bush fire for more than a week and the wind just change direction after i set up my tente. There is water in case, but the water ways are full of crocodile, so i just go to the water when i need it and never came back in the same spot. I hear them barking at night. I love that bush so much, i spend so much time in it i know every noises.

Sarah-Marquis-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *