Новите банкноти на Норвешка

1-snohetta2-720x390

Студиото „Snohetta“, е автор на овој фасцинантен дизајн на банкнотите наменети за норвешкиот пазар. Станува збор за комбинација од црно-бели фотографии од бреговите на Норвешка на едната страна, и едноставна палета од бои на другата страна, кои асоцираат на оние од старите банкноти, но во пикселизирана верзија. Норвешката централна банка се очекува на 7-ми октомври да ги прогласи официјалните победници на конкурсот кој беше отворен за дизајнирање на новиот изглед на парите во оваа држава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *