Никогаш не сте виделе поубаво место од Патагонија

PicMonkey3-1000x500

Како поинаку да го опишеме овој прекрасен предел, освен да кажеме дека Патагонија е местото каде завршува светот и почнува магичен и мистичен свет. Патагонија се простира во Јужна Америка, источно од Андите и јужно од реката Колорадо и тука речиси и да нема вегетација, но има бескрајно пространи рамнини и езерца со соленкаста вода.

Необјаснивата убавина и немилосрдната природа која го одзема здивот се главните карактеристики на овој предел. Токму затоа познатиот британски фотограф Енди Ли одлучил да направи серија фотографии под наслов „Patagonia Dreaming I“. Заштитен знак на овој уметник е работењето со инфрацрвено осветлување, па за време на посетата на чилеанскиот дел на Патагонија тој решил да ја употреби оваа техника за да ги фотографира пејзажите на оваа необична земја.

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-2-660x475

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-11

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-20

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-12

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-10

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-21

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-16

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-1

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-18

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-17

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-4

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-3

edge-of-the-world-patagonia-chile-mysteries-14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *