Неверојатно слатки бебиња нуркачи

cute-underwater-babieGLGL-1000x500

Сет Кастeл е фотограф кој живее и работи во Њујорк, а повремено престојува и во Лос Анџелес каде што фотографира кучиња кои пливаат и нуркаат. Неговата последна серија фотографии е ориентирана кон децата, односно бебиња кои пливаат и нуркаат. Тој создал 10.000 фотографии со повеќе од 750 бебиња на тема „Underwater Babies“.

Оваа серија фотографии има за цел да ги поттикне родителите да ги носат своите малечки на часови по пливање уште од првата година од животот, со цел тие да научат да се однесуваат во вода и да се избегнат несакани трагедии.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *