Неверојатниот Тајланд: Играње фудбал на водена платформа

skc3a6rmbillede-2012-10-02-kl-10-26-35-589x348

Кох Пание е село лоцирано во југот на Тајланд. Пред 40 години на ова место бил изграден неверојатен фудбалски терен над вода. Имено, децата кои живееле во овој рибарски предел, немале можност да играат фудбал поради тоа што местото е премногу мало, и на копното немало простор. Токму затоа, решиле да изградат терен на една од платформите кои „лебдат“ во океанот. Денес, во селото се наоѓа модернизирано игралиште на вода, на кое секојдневно голем број на млади ги вежбаат своите спортски вештини. Погледнете го неверојатното видео кое го сними тимот на Unisport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *