Неверојатниот хотел „Montaña Mágica“ во Чиле

226

Има многу невообичаени и прекрасни хотели во светот, но хотелот „Montaña Mágica“ во Чиле веројатно се вбројува во најневообичаените.Сместен во срцето на еден приватен природен резерват во јужниот дел на Чиле, хотелот има форма на вулкан од кој еруптира вода која се тече низ објектот обраснат со растенија. До хотелот може да се стигне само пешки, а гостите мора да минат низ мост од јажиња за да дојдат до него.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *