Неверојатни фотографии под и над површината на водата

cover115-1000x500

Некои фотографи се експерти за сликање на суво, други се најдобри кога фотографираат под површината на водата, но малкумина умеат подеднакво добро да напраат комбинација од двете вештини.

Кои техники се потребни за да се совлада овој начин на фотографирање? Како прво, потребно е да изберете убава локација, по можност со убава вегетација и жив свет под и над водата. Времето треба да е мирно и ведро за да се видат повеќе детали. На крајот, се препорачува да користите мал отвор на блендата и брза експозиција.

Повеќе детали за оваа техника на фотографирање погледнете тука

На повеќето фотографии во нашата галерија е претставена морската флора и фауна која изгледа неверојатно кога е прикажана на овој начин. Уверете се и самите:

split-shot-half-submerged-over-under-water-photography-361__880-660x483

half-underwater-photography-3__880-660x479

half-underwater-photography-4__880-660x439

half-underwater-photography-5__880-660x482

half-underwater-photography-6__880-660x462

half-underwater-photography-7__880-660x437

half-underwater-photography-8__880-660x441

half-underwater-photography-9__880-660x438

half-underwater-photography-10__880-660x425

half-underwater-photography-13__880-660x924

half-underwater-photography-14__880-660x931

half-underwater-photography-15__880-660x481

split-shot-half-submerged-over-under-water-photography-2__880-660x411

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *