Неверојатната убавина на солзите

PicMonkey Collage

Проектот „Имагинариум од солзи“ е серија на микрографии, кои ја покажуваат скриената убавина зад солзите. Често на нив се гледа како на слабост и затоа не секогаш се прифаќаат во секојдневниот живот.

Сепак, солзата може да биде и убава работа. Целта на авторот на оваа серија микрографии, Морис Микерс,е да покаже дека „слабоста“ исто така, може да резултира во нешто многу убаво.

Солзи добиени како резултат на емоционален одговор

Солзи добиени од голема доза на масло од ментол на очниот капак

Солзи добиени при сецкање кромид 

Солзи добиени при јадење лута пиперка

Солзи добиени како резултат на предизвикан емоционален одговор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *