Неверојатна улична уметност во напуштена црква во Мароко

PicMonkey Collage

Уличниот уметник Окуда Сан Мигел неодамна го посети Мароко, каде беше поканет со цел да го смени изгледот на една стара црква како дел од настанот наречен Уличен уметнички караван.

Сликањето се одвиваше на улиците на градот Јусуфиа, каде Шпанецот помина неколку дена со цел да го комплетира проектот наречен „11 Mirages to the Freedom“.

Крајниот изглед е целосно ишарана црква со необични вибрантни бои и геометриски форми, кои отсликуваат животински портрети.

okudasanmiguel-1-900x723

okudasanmiguel-2-900x781

okudasanmiguel-3-900x977

okudasanmiguel-4-900x1027

okudasanmiguel-5-900x1200

okudasanmiguel-6-900x676

okudasanmiguel-7-900x676

okudasanmiguel-8-900x676

okudasanmiguel-9-900x676

okudasanmiguel-10-900x676

okudasanmiguel-11-900x676

okudasanmiguel-12-900x676

okudasanmiguel-13-900x676

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *