Необична ловечка колиба во Норвешка

132978148-540x320

Во планините на западна Норвешка е изградена необична ловечка колиба, дело на дизјанерското студио „Сноухет“, која совршено се вклопува во нејзиното опкружвање и воопшто не го нарушува природниот изглед на околниот пејзаж. 

Норвешка колиба 2

Малата колиба, изградена над фјордот Акрафјорден, е поставена на кеменест терен, а целиот нејзини изглед е усогласен со карактеристиките на околината.

Норвешка колиба 3

Колибата се состои од два заоблени челични лаци, споени со рачно обработено дрво, што пружа чувство на топлина, но и овозможува вклопување на модерниот дизјан со тардиционалниот изглед на норвешките планински колиба. Вклопувањето во околниот амбиент е овозможено и со користењето на локален камен за изградба на предната фасада.

Норвешка колиба 4

Со вкупна површина од 35 метри квадратни, колибата претставува пример за едноставен и комфорен престој во мал куќни простори, чија градба е се почеста во Европа.

Норвешка колиба 5

Оваа куќа со својот изглед не претставува типична дрвена или ловечка колиба, за што придонесуваат и нејзините шармантно едноставни дизајн и конструкција.

Норвешка колиба 6

Малата дервена колиба е совршено место за престој дури и за оние кои не се љубители на ловот, бидејќи нуди можност за соврешен одмор и релакасција во дивата природа и убавините на северна Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *